Манчестър Сити спечели Суперкупата на Европа! Гражданите триумфираха срещу Севиля след

...
Манчестър Сити спечели Суперкупата на Европа! Гражданите триумфираха срещу Севиля след
Коментари Харесай

Манчестър Сити срази Севиля след изпълнение на дузпи и спечели Суперкупата на Европа!

Манчестър Сити завоюва Суперкупата на Европа! " Гражданите "  триумфираха против Севиля след 1:1 в постоянното време и 5:4 след осъществяване на дузпи а стадион " Йоргос Караискакис " в Пирея. Пропускът на Неманя Гудель от бялата точка донесе триумфа на първенеца на Англия.

Двубоят стартира двуостро, като двата отбора демонстрираха сериозна експанзия. Най-доброто състояние в първите минути на срещата обаче пропусна Манчестър Сити. Стражът на Севиля Боно беше заставен да прави избавяне, защото при центриране от ъглов удар, Нейтън Аке стреля рисково, само че в обсега на мароканеца.

Съставът на Пеп Гуардиола още веднъж посредством дълготрайно разиграване заплаши вратата на " андалусийците ". Лявото крило Джак Грийлиш овладя подаване на границата на наказателното поле, след което с твърд удар провокира интервенция от страна на Боно.
 Снимка 630179
Източник:

Въпреки преимуществото на британския първенец, възпитаниците на Мендилибар откриха резултата в 24-та минута. Снажният нападател на отбора Юсеф Ен-Несири засече центриране отляво и по акуратен метод съумя да се разпише.

Макар второто полувреме да започва с доминация на " жителите ", символичните посетители пропиляха страхотна опция да удвоят задатъка си. Левият флангови футболист Лукас Окампос се измъкна от опеката на защитата на Манчестър Сити, устреми се напред, с цел да изведе Ел Несири на стрелкова позиция, от която таранът насочи удар, париран от Едерсон.
 Снимка 630175
Източник:

Преимуществото на гранда от Манчестър се увенча с триумф. Вездесъщият опорен халф Родри центрира превъзходно в наказателното поле на Севиля, където геният Кол Палмър с изтънчено осъществяване възвърне паритета.

Последва подтик в играта на шампиона на Англия. В 68-та минута един от най-дейният в редиците на Манчестър Сити Кол Палмър стреля мощно, но Боно резервира успокоение и мазета топката.

Манчестър Сити пропусна да завоюва безусловно в последните минути на конфликта. Фил Фоудън центрира, а бранителят Нейтън Аке се извиси над всички, предизвиквайки добра реакция на Боно. Така се стигна до осъществяване на дузпи. От бялата точка за " жителите " точни бяха Ерлинг Халанд, Хулиан Алварес, Кайл Уокър, Матео Ковачич и Джак Грийлиш. За Севиля виновник се оказа Неманя Гудель.
 Манчестър Сити - Севиля 1:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Манчестър Сити - Севиля 1:1 (Развой на срещата по минути)

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР